واکسنی بر اساس ابریشم عنکبوت
به منظور تقویت اثربخشی واکسن های جدید بر سیستم ایمنی ، و به ویژه در لنفوسیتهای T، که در تشخیص سلولهای سرطانی تخصصی هستند ، محققان میکروکپسولهای ابریشم عنکبوت را تولید کرده اند که واکسن را به طور مستقیم به قلب سلول های ایمنی اعطا می کنند.
برای مبارزه با سرطان، محققان به طور فزاینده ای واکسن هایی را استفاده می کنند که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند تا سلول های تومور را تشخیص دهند با این حال، پاسخ ایمنی مورد نظر همیشه تضمین شده نیست. به منظور تقویت اثربخشی واکسن بر سیستم ایمنی – و به ویژه در لنفوسیتهای T که متخصص در تشخیص سلولهای سرطانی هستند .محققان از دانشگاههای ژنو (UNIGE)، فرایبورگ (UNIFR)، مونیخ و بایروت، در همکاری با شرکت آلمانی AMSilk، میکروکپسولهای ابریشمی عنکبوتی را تولید کرده اند که قادر به انتقال واکسن به قلب سلول های ایمنی هستند. این فرایند که در مجله Biomaterials منتشر شده است، می تواند برای واکسن های پیشگیرانه برای محافظت در برابر بیماری های عفونی استفاده شود و گامی مهم در جهت واکسن هایی است که پایدار، آسان برای استفاده و مقاومت در برابر شرایط ذخیره سازی شدید هستند.
سیستم ایمنی ما عمدتا مبتنی بر دو نوع سلول است: لنفوسیت B که تولید آنتی بادی هایی است که برای محافظت در برابر عفونت های مختلف و لنفوسیت های T تولید می شود. در مورد سرطان و برخی از بیماری های عفونی مانند سل، لنفوسیت T باید تحریک شود. با این حال، مکانیزم فعال سازی آنها پیچیده تر از لنفوسیت های B است: برای ایجاد یک پاسخ، ضروری است از یک پپتید، قطعه کوچکی از پروتئین استفاده شود که اگر به تنهایی تزریق شود، در بدن حتی قبل از رسیدن به هدف، تجزیه می شود.
پروفسور کارول بوروکین، متخصص ایمونوتراپی ضد تومور در دانشکده های پزشکی و علمی UNIGE، که این کار را انجام داد، می گوید: “برای توسعه داروهای ایمنوتراپی موثر بر سرطان ضروری است که پاسخ قابل توجهی از لنفوسیت های T تولید شود.” “همانطور که واکسن های فعلی تنها فعالیت محدودی در سلول های T دارند، برای رسیدن به این مسئله بسیار مهم است که دیگر روش های واکسیناسیون را توسعه دهیم.”
اشتراک گذاری