چگونه آزمایشگاه خود را تجهیز کنید ؟

خودتان را در جایگاهی که می‌گویم تصور کنید! شما به تازگی می‌خواهید آزمایشگاهی تاسیس کنید و برای شروع به کار نیازمند خرید تجهیزات مورد نیاز می‌باشید. آیا تجهیزات موردنیاز را می‌شناسید؟ می‌دانید هر بخش آزمایشگاه به چه وسایل مصرفی نیاز دارد؟ و یا اینکه چگونه خرید اقتصادی‌تر داشته باشید؟ چرا که با شناخت درست آن‌ها می‌توانید محصول مورد نیاز خود را تهیه کنید. در ادامه همراه این مقاله باشید …

تجهیزات آزمایشگاهی به طور کلی شامل دستگاه، تجهیزات مصرفی و یا مواد اولیه می‌شود. از آنجایی که هر سه این موضاعات بسیار مفصل بوده، در این مقاله در مورد تجهیزات مصرفی بحث می‌کنیم.

تجهیزات مصرفی چیست؟

هر محصولی که نقش ابزاری برای پیش برد آزمایش را داشته باشد، چه بعد از آزمایش به سطل زباله ریخته شود و چه با اتوکلاو و سایر روش‌های استریلیزاسیون مجدد به چرخه مصرف بازگردانده شود، در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد.

تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاه نقش کمکی و بسیار کاربردی در انجام آزمایشات دارند. هر محصولی که نقش ابزاری برای پیش برد آزمایش را داشته باشد، چه بعد از آزمایش به سطل زباله ریخته شود و چه با اتوکلاو و سایر روش‌های استریلیزاسیون مجدد به چرخه مصرف بازگردانده شوند، در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد.

کالاهای مصرفی همان‌طور که از نامشان پیداست، صرفاً جهت مصرف دوره‌ای و مقطعی ساخته می‌شوند، به این معنا که پس از اتمام تاریخ مصرف درج شده بر روی آنها و یا اتمام محتوای آنها (برای مثال پلیت و فلاسک کشت سلولی) کالا دیگر کارایی ندارد.
تنوع محصولات
این دسته متنوع‌ترین بخش محصولات آزمایشگاهی را در بر می‌گیرد. علاوه بر برخی مواد مصرفی روتین جهت شروع هر آزمایش از قبیل ماسک و دستکش، هر آزمایش مواد مصرفی خاص خود را می‌طلبد.

لازم به ذکر است هر یک از این مواد مصرفی توسط برندهای متنوعی تولید می‌گردند که گاهاً با دستگاه همان برند سازگار است.
به‌طورکلی تجهیزات مصرفی از نظر جنس به دودسته شیشه‌ای، پلاستیکی تقسیم می‌شوند.

مواد مصرفی روتین

فروش روپوش آزمایشگاهی

روپوش آزمایشگاهی

برای پوشش اندام و لباس های بدن در آزمایشگاه در مقابل موادی نظیر اسید که منجر به سوراخ شدن و آسیب به بدن می شوند ، از روپوش های آزمایشگاهی استفاده می شود.

این روپوش ها عمدتاً به رنگ سفید بوده تا آلودگی ها را بهتر نشان داده شود.

بزن بریم ادامه اش رو بخونم...
فروش دستکش نیتریل

دستکش نیتریل

دستکش نیتریل که در دهه های اخیر با پیشرفت تکنولوژی از لاستیک مصنوعی ساخته شده است نقطه مقابل دستکش های لاتکس ساخته شده از لاستیک طبیعی است. حساسیت زا بودن لاتکس و پودر ناشی از پوشیدن آن باعث رویکرد مثبت مراکز تحقیقاتی و درمانی به نیتریل گردیده است.

بزن بریم ادامه اش رو بخونم...

مواد مصرفی بخش نمونه گیری آزمایشگاه

مواد مصرفی بخش جداسازی آزمایشگاه

مواد مصرفی آزمایشگاه کشت سلول و بافت 

مواد مصرفی آزمایشگاه پاتولوژی

مواد مصرفی آزمایشگاه میکروب شناسی

 مواد مصرفی آزمایشگاه بیوشیمی و هورمون

 مواد مصرفی آزمایشگاه هماتولوژی

فروش لام و لامل

لام و لامل

لام ( تیغه شیشه ای ) یک صفحه شیشه ای به شکل مستطیل و معمولا به ابعاد ۵/۲ * ۵/۷ سانتیمتر و ضخامت یک میلیمتر می باشد. لام آزمایشگاهی معمولا از جنس شیشه اپتیکی یا نوری ساخته می شود. این شیشه ها از جنس قلیای آهکی یا بروسیلیکات می باشند.

لامل ( تیغک شیشه ای ) صفحه ایی شیشه ای نازک و کوچک معمولا به شکل چهارگوش یا گرد می باشد. ضخامت لامل ازمایشگاهی کمتر از ۲/۰ میلیمتر می باشد.

مشخصات و خرید

مواد مصرفی آزمایشگاه مولکولی

مواد مصرفی مشترک هر بخش آزمایشگاه

مواد مصرفی پلاستیکی

ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی (Laboratory Plasticware) مجموعه‌ای از تجهیزات یا ابزار مورداستفاده در آزمایشگاه‌ها هستند که از انواع مواد پلاستیکی ساخته می‌شوند.

ویژگی‌های ظروف پلاستیکی

  • ظروف شیشه‌ای آزمایشگاهی برای گرم‌کردن مواد شیمیایی یا انجام برخی واکنش‌های شدید مناسب هستند.
  • دستگاه‌ها و ظروف ساخته شده از پلاستیک به‌راحتی مانند شیشه قابل شکستن نیستند.
  • نگهداری از ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی در مقایسه با ظروف شیشه‌ای بسیار آسان است.

مواد مصرفی شیشه‌ای

به دلیل ویژگی بی‌اثر بودن شیشه‌آلات آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی محسوب می‌شوند. این ظروف به کاربر اجازه می‌دهند تا به‌راحتی مواد شیمیایی مختلف را درون آن‌ها نگهداری کند. بااین‌وجود، تمامی شیشه‌آلات آزمایشگاهی از ویژگی‌های یکسانی برخوردار نیستند. مواد مختلفی در ساخت شیشه‌آلات آزمایشگاهی مورداستفاده قرار می‌گیرد که این امر سبب تغییر در ویژگی‌های این ظروف خواهد شد.

تجهیزات مصرفی ساخته شده از شیشه، شکننده هستند و در هنگام کار به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

برخی از خواص شیشه‌آلات آزمایشگاهی که به سبب تغییر در مقدار و نوع مواد اولیه آنها می‌شود شامل:

مقاومت در برابر گرما و حرارت، استحکام در برابر ضربه، شفافیت و…

جنس شیشه‌آلات آزمایشگاهی

  • غیرآلی سیلیکات
  • شیشه بروسیلیکات
  • اکریلیک
  • شکری
  • سودا لایم
  • شیشه آلومینیوم اکسی نیتریل

کاربرد شیشه‌آلات آزمایشگاهی

  • جابه‌جایی مواد شیمیایی
  • نگهداری مواد شیمیایی
  • اندازه‌گیری و انجام واکنش‌های مواد شیمیایی
بالن ژوژه می خوای؟ بزن رو عکس

بالن ژوژه (بالن حجمی)

بالن حجمی (Volumetric flask) ظرفی شیشه ای و پرکاربرد در آزمایشگاه ها می باشد که می توان از آن برای گرمادهی، تقطیر و گرم کردن مایعات استفاده نمود. در مدل‌های ته‌گرد، بالن ته صاف، بالن تقطیر و… طراحی شده اند. 

خرید ارلن شیششه ای روداژ ۲۹/۳۲
ارلن می خوای؟ بزن رو عکس

ارلن مایر 

ظرف شیشه‌ای آزمایشگاهی ارلن (Erlenmeyer flask) نیز، به جهت مدل طراحی مخروطی شکل، به یکی از پرکاربردترین شیشه‌آلات آزمایشگاهی برای ترکیب، جوشاندن و تبخیر مایعات تبدیل شده است.

بشر می خوای؟ بزن رو عکس

بشر 

باتوجه‌به طراحی بشر (Beaker) شیشه‌ای در ابعاد و اندازه حجمی متفاوت، این ظروف آزمایشگاهی شیشه‌ای و یا پلاستیک، برای ترکیب کردن، برداشتن مقدار مشخصی از مایعات و با قرارگیری بر روی پایه نسوز برای گرم‌کردن محلول‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

استوانه مدرج می خوای؟ بزن رو عکس

استوانه مدرج

استوانه مدرج یا مزور (Graduated cylinder) یکی از ابزارها و شیشه‌آلات آزمایشگاهی است که برای اندازه‌گیری حجم معینی از مایعات مختلف به کار می‌رود.

قیف جداکننده می خوای؟ بزن رو عکس

قیف جداکننده

قیف جداکننده (Separatory funnel) وسیله ای برای جداکردن مایعات مانند جداکردن آب از نفت استفاده می‌شود.

 
 

همه محصولات ذکر شده، لوازم مصرفی پرکاربرد در آزمایشگاه می باشد. همچنین لوازم و تجهیزات قابل ملاحضه دیگر هم بسته به کاربرد می تواند مورد نیاز شما باشد. به همین علت مفتخریم که بخش مشاوره جهت تاسیس و تامین مواد آزمایشگاهی به شما معرفی نماییم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *