فرمانتور

فرمانتور یا محفظه ی تخمیر نوعی راکتور زیستی می باشد که عملکرد آن در بر گرفتن میکرو ارگانیسم های تخمیری و کنترل آن ها می باشد. در تعریف تخمیر عبارت از مسیر اقتصادی به سمت تولید مواد خام مهم) اتانول ، اسید لاکتیک) و غذا های تبخیری می باشد. یک فرمانتور باید قادر به کنترل دما باشد و محفظه را عاری از اکسیژن حفظ کند تا پیش زمینه های لازم برای تخمیر میکروبی مطلوب بهینه شود . تخمیر هنر توسعه یافته ای است که نقش اساسی در حوزه های صنعتی دارد . اطلاعات عمومی مورد نیاز به منظور ایجاد یک تخمیرگر مقرون به صرفه و با عملکرد بالای دارای اکولوژی متن باز برای کامل کردن اکولوژی های مشخص از محصولات موجود می باشد .

کاربردهای فرمانتور:

صنایع تخمیری، بیوتکنولوژی، پروژه های تحقیقاتی تکنولوژی انزیمی، تولید پروتئین‌های نوترکیب، متابولیت های اولیه و ثانویه، تکنولوژی کلونینگ ژن ها و نانو- تولید سرم، تولید انواع داروها و واکسن‌ها

ازدیگر کاربرد های فرمانتور: فرآیندهای تخمیری ناپیوسته، تولید انتی بیوتیک ها، اسیدهای آمینه ،پروتئین های دارویی ،تولید فرآورده های زیستی در مقیاس کم مراکز تحقیقاتی بیوتکنولوژی و کشت بافت،سلول های گیاهی و تکنولوژی DNA نوترکیب و…می توان نام برد.

شکل های مختلف فرمانتور

  1. همزن دار( Stirred-Tank Reactor )
  2. airlift
  3. تشکیل حبابی

راکتورهای همزن دار به طور گسترده ای در صنعت استفاده می شود که با عبارت STR به صورت مخفف نشان می دهند. از این بیوراکتور ها برای مایع های ویسکوز، آبکی ، کشت های با جریان هوای کم و حجم بزرگ بکار می رود. این نوع به ویژه برای تخمیرهایی که ریسه های قارچی فراوان در آن شرکت دارند و برای تولید بیوپلیمیرهایی که چسبناکی بالایی ایجاد می کنند، کاربرد دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله فارسی و هندبوک انگلیسی این دستگاه را با استفاده از لینک ها زیر دانلود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *